Vegan Walhalla's

Waar vind je de beste vegan restaurantjes? Plantaardig eten is hipper dan ooit en ook populair bij flexitariërs. Deze maand organiseert Bevegan.be de 'Try Vegan' maand en daarvoor verzamelden de DinnerGift zussen voor jou de Vegan Walhalla's.

Vegan Walhalla's

Waar vind je de beste vegan restaurantjes? Wilde paddenstoelen, romige sauzen, krokante aardappeltjes, pittige mayonaise, gebrande groenten, hartige wafeltjes, rokerige crumbles...De tijd dat plantaardig eten de levensvreugde bij mensen onttrekt, is voorbij! In alle steden schieten opwindende, vegan plekjes als paddenstoelen uit de grond. Plant-based eten is hipper dan ooit en ook populair bij de flexitariërs. Deze maand organiseert Bevegan.be de 'Try Vegan' maand en speciaal daarvoor verzamelden de DinnerGift zussen voor jou de kleinere Vegan Walhalla's.

Lento

EEN GEZELLIGE PLEK VOOR PLANTAARDIG EN BOURGONDISCH ETEN

Tekla en Yolan van Lento in Hasselt bewijzen dat plantaardig eten rijkelijk en bourgondisch kan zijn. Het jonge koppel haalde hier al verschillende keer de Belgian Vegan Award mee binnen. Over de jaren heen blijven ze zich steeds heruitvinden en telkens weer wisten ze enkele signature dishes op de kaart te zetten. Denk maar aan hun gepoft krielaardappeltje met een zure haverroom, sojakaviaar en een preiolie, gegrilde asperges met aardappelcake en structuren van waterkers, hun legendarische bounties met blauwe spirulina of hun koolrolletjes met groene curry en rijst. Voor een culinair dinertje met de nodige 'joie de vivre' ben je hier op de juiste plek!

Doe het cadeau!

Plant B

BREAKFAST - COFFEE - LUNCH - DESSERT - TAPAS

Antwerpen is een plek waar plantaardig eten gemakkelijk te vinden is en in deze blog zetten we een minder bekende plek in de kijker. PlantB (knipoog naar plan B) door Alexandra ligt een boogscheut van de grote markt en toch is het een verborgen pandje dat je zo voorbij zou wandelen. Het is er warm en knus en als je binnenwandelt komt de gezellige geur van koffie je tegemoet. De kunstwerken aan de muur zijn van kleine artiesten en allemaal te koop. De menu verandert geregeld en volgende gerechtjes sierden er al de kaart: BBQ bloemkool nuggets en bloemkoolsteak met cashew-amandel hummus, geroosterde pompoen, paddenstoelen en granaatappel. Ook de typische Belgische trots zoals een koninginnehapje en chocomousse wordt er met flair omgetoverd naar een plantaardige genoegdoening.

Doe het cadeau!

O’yo

GOOD FOOD - GOOD PEOPLE - GOOD VIBES

O'yo in Gent is een zonnige zaak met bakstenen muren en veel groen. Deze plek heeft alles voor een gelukkig gevoel en daar zorgt ook o.a. uitbater Phaedra en haar kleurrijke menukaart voor! Hier een greep uit het aanbod: 100% spelt zuurdesem brood met hummus van geroosterde bietjes, kimchi, avocado en microgreens. Of de Pink Panther Pancakes: Zwarte actieve kool pannenkoekjes met banaan, drakenfruit coulis, en chocolade saus. Actieve kool is goed voor de huid en reinigt het lichaam! Probeer er ook zeker één van haar unieke koffietjes zoals de cacao-kool-coco Latte of de gingerbread Latte. Hier wandel je buiten alsof je een dagje naar de wellness geweest bent.

Doe het cadeau!

Life Bar

NOURISHING THE BODY AND SOUL WITH PLANT-BASED FOOD

Maziar en Julie van Life Bar in Leuven geloven dat de plantenwereld alles te bieden heeft om lichaam en ziel te voeden. Kruiden, specerijen, paddenstoelen, granen, cacaobonen, sappig fruit,... en al deze dingen toveren ze om in 'Soul Food' vol smaak! Hou jij van Breakfast all day long? Dan is Life Bar zonder twijfel iets voor jou. Toast met scrambled tofoe en een bom aan verse kruiden, bananenbrood, verse sapjes en matcha Latte. Lunchen kan er ook met sappige burgers, buddha bowls en een verwarmende paddenstoelen soep met limoen en koriander.

Doe het cadeau!

Le Botaniste

LET FOOD BE THE MEDICINE

Hoewel Le Botaniste in Brussel ook andere locaties heeft doorheen België blijkt het nog steeds een 'hidden gem' te zijn. Het concept is inmiddels ook razend populair in New York! Le Botaniste is een plantbased organic food & natural wine bar en werd oorspronkelijk opgericht in Gent in een 19e eeuws apothekerspand. Plantaardig eten is goed voor je lichaam en de planeet en dat is alles behalve saai! Bij Le Botaniste ontdek je nieuwe smaken en texturen die je nooit eerder in plant-based gerechten terug vond. Je vindt er een pittige 'pinda butter' curry met kimchi en groene groenten op de kaart, sushi rolls met gemarineerde tofu, wasabi en safraan aoili, een coconut ceviche met jalapenos, look en crackers of Apple vulcano's met kaneel, chiazaad en cashew cream. Intrigeert deze plek jou ook? Bezoek snel één van hun locaties in België of neem een vliegtuig naar New York.

Doe het cadeau!