Midden-Oosterse Food Hotspots

Mysterieuze Midden-Oosterse eetplekjes vol smaak, geur en muziek. Waar vind je deze verleidelijke eetadresjes in Antwerpen? De DinnerGift zussen zochten het voor je uit.

Midden-Oosterse Food Hotspots

Middle Eats 'Disco Dining'

Wanneer je Middle Eats binnenwandelt, word je onmiddellijk naar het bruisende Tel Aviv gekatapulteerd. Chef Daniela brengt je Midden-Oosterse specialiteiten zoals haar bekende kersen salade en gefrituurde mini artisjokken. Met cocktails en beats breng je er een waanzinnige avond door en word je eraan herinnert hoe het is om van het leven te genieten met geliefden en lekker eten.

Humm 'Plantaardig Midden-Oosten'

Frederik en Frances kozen een tijd geleden voor een 100% plantaardige Midden-Oosterse keuken. Dat maakt Humm uniek! De smaken zijn diep en kruidig en op de kaart vind je gerechtjes terug als gekarameliseerde worteltjes met gebrande citroen en een Midden-Oosterse kruiden mix, zuurdesem pita met hummus, pikante oesterzwammen en een chili pinda crumble,  zoete aardappelfrietjes met harissa mayo en kroketjes van wilde paddenstoelen.

Boker Tov 'A messy table'

Chicken schnitzel in een pitabroodje met koolsla, pastrami sandwich met gepekelde komkommer, labneh met venkel, geroosterde bloemkool en tahini brownies. Zet je tafel vol voor een gezellige drukte! Power koppel Tom en Lori van Boker Tov drukken hun eigen stempel op de Midden-Oosterse keuken. Lori's roots liggen namelijk in Tel Aviv en hierdoor is er een constante kwaliteitscontrole voor de authentieke Midden-Oosterse smaken. Wanneer je Boker Tov binnenwandelt voel je meteen dat alles klopt. Hun mooie kleurenpallet en branding straalt overal vanaf en dat maakt het erg leuk om hun prachtige zaak te bezoeken.

Sumac 'Libanese mysterie'

Sumac is een kleine, broeierige zaak waar je bij aankomst onmiddellijk wordt overrompeld door intieme geheimzinnigheid. Het lijkt alsof je een 'members only' plek bezoekt. De kaarsjes flikkeren zacht in de rokerige geuren vanuit de keuken doen je watertanden. Kruidige cocktails en funky Midden-Oosterse wijntjes vloeien er rijkelijk en wanneer je de menukaart bekijkt wil je haast alles bestellen: gegrilde kip met limoen en zaatar, traag gegaarde roast beef met Libanese chimichurry, zoete aardappel frietjes, gerookte aubergine met munt en yoghurt en gegrilde haloumi. Sumac is de perfecte plek om op date te gaan of in de stemming te komen voor je op stap gaat.

Divin 'Elegante Iraanse smaken'

De Iranese schone, Sepideh Sedaghatnia, ook bekend als sommelier, baat eveneens een verleidelijke Midden-Oosterse zaak uit: Divin by Sepi. Ze importeert haar eigen Iraanse kaviaar waarrond steeds allerlei kleine bites worden verzonnen zoals blini's, gegratineerde oesters, gazpacho en langoustines met crème fraiche. Verder wordt de kaart aangevuld door gerechtjes als hoevekip met safraanrijst, Ceviche van dorade en limoen en lams kofteh met pikante tomatensaus.

Murni 'Midden-Oosten voor iedereen'

Murni is erg toegankelijk voor het grote publiek. Van 's morgens tot 's avonds schuiven er allerlei Midden-Oosters geïnspireerde gerechten over de toog. Om de dag te beginnen heb je er een Tel Aviv cappuccino met donkere chocolade en dadelsiroop, spiegeleitjes met zaatar en gegrilde haloumi en een gember shotje. Lunchen kan je er met een frisse Israëlische salade met geroosterde bloemkool en hummus, een fetadip met platbrood en haloumi cheese fingers. Als de avond valt vind je er een viscurry met venkelzaad, aubergine en feta, een groene shakshuka en allerlei cocktails.

Iemand in de watten leggen of iets te vieren? Doe een etentje cadeau van één van deze Midden-Oosterse hotspots!