Hoe vier je Valentijn in Corona tijden?

Geen Valentijn dinertjes op restaurant dit jaar, maar wat dan wel? Waar vind je de allerbeste Valentijn takeout? Waar vind je leuke cadeautjes van lokale winkeltjes en ondernemers? Zoetigheden, Cadeaus, Lingerie en de allerbeste Valentijn Takeaway, de DinnerGift zussen zochten het voor jullie uit.

Hoe vier je Valentijn in Corona tijden?

Corona heeft al veel roet in het eten gegooid, maar wat we niet van ons laten afnemen is de liefde! Wij zochten leuke ideeën en tips voor jullie om samen een liefdevol dagje door te brengen en uiteraard staat lekker eten hier centraal! DinnerGift zou DinnerGift niet zijn zonder tips over de allerbeste Valentijn Takeout! En met onze talrijke prikkelende zaken en ‘inside information’ kan niemand jullie beter inspireren dan wij. Ook halen we enkele leuke lokale winkeltjes en ondernemers aan die in het Valentijn kader passen.  Zoetigheden, Cadeaus, Lingerie en Takeout, de DinnerGift zussen zochten het voor jullie uit.

Juwelen als herinnering

Hoe je het ook draait of keert. Een mooi juweeltje krijgen als vrouw of een horloge krijgen als man blijft toch erg speciaal. Laat er iets kleins in graveren om het stuk nog unieker te maken. Een juweel of horloge uit edele materialen kan je bekijken als een investering. Stel je voor dat een ring of halsketting van moeder op dochter kan worden doorgegeven. Of een horloge van vader op zoon wanneer hij 18 wordt of wanneer hij trouwt. Een jonge goudsmid die we hiervoor graag in de verf zetten is Tess de Meerleer die eruit springt met haar unieke ontwerpen met felle kleuren en coole uitstraling. Of ben je op zoek naar een vintage Rolex? Dan ben je bij Mirjam van Dreams & Diamonds op het juiste adres. "Sparkle up your Valentine!"

Valentijn in Indonesië met Gado Gado

Probeer Siska’s Valentijnsmenu van Gado Gado in Gent waar het voorspel start met Oedang Asam Manis en Sosis Solo of scampi’s in zoetzure saus en gefrituurde rolletjes met gekruid kippengehakt en kroepoek. Het echte vuurwerk bestaat uit kruidig rundsvlees met kokos en rode peper en in bananenblad gestoomde vis. Naspel met een lichte chiapudding en verse ananas. Het hele Indonesische menu is ook beschikbaar voor veggie’s en vegans! Maak een tripje naar Indonesië met lichaam en geest.

In Choc limited edition Valentijnsbox

Dat chocolade beschouwd wordt als een afrodisiacum is voor niemand nog een geheim. Het kwam in de 17e eeuw via de Spanjaarden van de Azteken ons land binnen en is sindsdien niet meer weg te slagen. België staat zelfs wereldwijd bekend voor zijn chocolade en de chocolatier die we nu in de spotlights willen zetten, is Tom Coosemans van In Choc, één van de meest verfijnde chocolatiers van het land. Speciaal voor Valentijn bedacht hij een 'limited edition' waar smaken als o.a. bloedsinaasappel, perzik en lavendel schitteren. Tom’s persoonlijke favoriet is de praline met limoen en pili.

Valentijn Deluxe met De Fortuyne

Het team van De Fortuyne in Mechelen onthulde hun zalige Valentijnsmenu met tataki van tonijn, citroenmayo en ponzu, Pastrami met mosterd room en ingelegde komkommer en Sint-jakobsvruchten met citroen peterselie boter en zeekraal. Als hoofdgerecht kan je kiezen uit lamsvlees, zeebaars of maiskip met gebakken asperges en krieltjes en een rode curry kokossaus. Ze sluiten af met een witte chocolade kaastaart met blauwe bes of een kaasbordje. Is dit tongstrelende menuutje om te delen iets voor jou en je geliefde?

Liefdesboom of Secret Crush boom

Wil je je lief echt iets origineel geven? Waarom laat je voor hem of haar geen liefdesboom planten? Zo maak je België wat groener en kan deze boom ergens in naam van jullie liefde groeien en bloemen. Dit project ‘The Biggest Tree Plant’ is een fantastische en langdurige samenwerking tussen o.a. DinnerGift, Giveaday, het grootste vrijwilligersplatform van België en Commensalist, een landschapsarchitect en natuuractivist die zich inzet om België weer groen te maken. Alle bomen die geplant worden zijn voedselbomen. Dat wil zeggen dat deze bomen vruchten, noten of fruit dragen en daarmee mens en dier kunnen voeden. Geen vaste vriend of vriendin maar wel een 'crush'? Stuur hem of haar een certificaat of cadeaubon op voor Secret Crush boom en laat jullie liefde zich alvast ontluiken in een prachtige boom vol knoppen en bloesems.

Telavivian Love Box van Humm

Frederik en Frances van de populaire food bar Humm voorzien Antwerpen, maar ook Mechelen, Gent en Brussel speciaal voor Valentijn van een uitgebreide brunch box vol zoete en hartige lekkernijen. Het Midden-Oosten spreekt bij velen tot de verbeelding en hoewel ze je geen mysterieuze avond met buikdanseressen en slangenbezweerders kunnen toesturen, kunnen ze wel je smaakpapillen prikkelen met hun heerlijke Midden-Oosterse gerechtjes. In de Love box vind je o.a. vers fruit, labneh, vijgenjam, bananenbrood, Arayes (gevulde pita), een knapperige kruiden salade, verse sinaasappelsap en homemade kombucha of cava.

Spice-up Valentijn met lingerie van Loveware

Lingerie is heel cliché voor Valentijn, maar daar is een reden voor! Het is een fabeltje dat vrouwen elke dag stiekem prachtige lingerie onder hun kleren dragen. Meestal zijn het gemakkelijke slipjes die vooral niet in hun rondingen snijden en lelijke aftekeningen onder hun kleren onthullen en als ze geen slipjes vinden in hun schuif dan dragen ze de boxershorts van hun mannen. MAAR, voor Valentijn willen ze wel eens een inspanning doen. Probeer eens iets anders dan H&M Lingerie, maar wel lingerie van een lokale boetiek: Loveware, opgericht door eigenares Rebecca en seksblogger Ruud. Hier mag het net ietsje spannender! Check bijvoorbeeld hun ‘Body Résille Ouvert’, hun ‘Maze tassel choker’ of hun jurkje met powerwetlook en kanten inserts. Snuister vooral eens rond op hun website en ontdek hun andere leuke spulletjes!

Vegan Valentijn à la Italiano met Spritz

Zit je er niets mee in om zelf nog de laatste hand te leggen in de keuken en je geliefde hiermee als ‘forplay’ te imponeren terwijl jullie al aan het aperitief zitten en keuvelen? Bestel dan Luna’s San Valentino Cook At Home Box van Spritz in Antwerpen. Jullie zouden de avond kunnen starten met haar beroemde antipasti misto. Dan ga je verder met de Conchiglioni al forno of de grote pastaschelpen met Beyond sausage, bechamel en tomatensaus. Als dolce sluit je af met de Crostata taart met jam en daarna volgt nog een kleine ‘After Dinner Surprise’.

Slapen in de mooiste B&B van Brugge

Zin om eens met je geliefde weg te vluchten van de realiteit? Het romantische Brugge dat je op prentbriefkaarten, schilderijen, en koekjestrommels vindt, een plek die van oudsher en steeds weer vereeuwigd wordt, dat is de locatie van B&B Barabas. Hun historisch pand is bovendien gelegen tussen de twee oudste brugjes van de stad en biedt vanuit elke ruimte een adembenemend uitzicht op de tuin. Vraag zeker naar hun speciale Bagel brunch in samenwerking met Bagelbar Sanseveria Brugge!

Valentijn's brunch met De BRKFST Club

Verras je geliefde met een Valentijnsontbijt van De BRKFST Club in Antwerpen. Speciaal voor deze gelegenheid pimpen ze hun box vol brunchklassiekers met extra liefde! Denk aan o.a. verse aardbeien, croissants, Valentijnsgebakjes, zalm, bagels, American pancakes met rood fruit, verse appelsiensap en een fles champagne. Wil je het graag nog iets romantischer maken? Bestel een extra boeketje van de prachtige droogbloemen van FLWRS en een waxmeltset om je badkamer te laten geuren bij een badje voor het ontbijt.