5 beste vegan Take-out & Delivery van Antwerpen

Take-out en Delivery is iets dat al jaren geïntegreerd is in onze cultuur. Maar waar kan je terecht voor spannende vegan of plantaardige gerechtjes? Wij zochten voor jou de 5 vegan place to be restaurantjes uit die ook take-out doen. Klaar voor de rijkelijke takeaway gerechtjes van deze hotspots?

5 beste vegan Take-out & Delivery van Antwerpen
Take-out of takeaway food is iets dat al jaren geïntegreerd is in onze cultuur en ook Delivery is de laatste tijd enorm toegenomen. Maar waar kan je terecht voor spannende vegan of plantaardige gerechtjes? Iets anders dan een saaie sla of tomatensoep? Wij zochten voor jou de 5  vegan place to be restaurantjes uit die ook take-out en delivery doen.

Bar d’Henri

Bar d’Henri, een populaire hotspot in Antwerpen, staat naast zijn Jazz avondjes ook bekend voor zijn Bourgondische, huisgemaakte gerechtjes. In de keuken staat de Antwerpse Lily Joan Roberts met Engelse roots. Ze deed ervaring op bij de wereldbekende chef Ottolenghi waar ze geïnspireerd raakte door kruiden en groenten. Als Take-out of Delivery vind je bij Bar d’Henri o.a. Knol Nuggets & Uienringen met aioli, Samosas met pittige tomatensaus, Gerookte mais en de Huisgemaakte Burger d’Henri met gebakken krieltjes en verse bearnaise.

Spritz

Spritz is een prachtige, Italiaanse Trattoria en bar in hartje Antwerpen dat uitgebaat wordt door de eveneens Italiaanse Luna Trapani en haar vader. Dit charmante restaurantje is de place to be voor een rijkelijke Italiaanse keuken die volledig plantbased is en waarbij je bij elke hap getransporteerd wordt naar het warme zuiden. Als Takeaway en Delivery vind je er gerechtjes terug als Polpette al sugo of de homemade nomeatballs in tomatensaus, Linguini a la carbonara met vegan kokos pancetta en de klassieke Tiramisu.

Camion

De gezichten achter Camion, een vegan hotspot in Antwerpen, zijn de 2 beste vriendinnen Camille en Boqion. Samen brengen ze plantaardige gerechtjes in een casual jasje zodat je amper door hebt dat ze volledig plantbased zijn. Op hun take-out menu vind je o.a. een polentakoekje met kastanjechampignons, edelgist en miso-jus, een pittige cashew crème met harissa en gegrilde paprika, hun ‘signature dish’ Camion gekapt tartaar en patatjes met kruidenboter, venkelsalade en winterpostelein.

Plant B

De chef van Plant B is Alexandra Flamand die het licht van de vegan keuken gezien heeft tijdens haar rondreis in Australië. Met haar gerechten vol rijkelijke smaken, zoals haar eerdere vegan peking duck salad, weet ze haar bezoekers te verrassen en opent ze een nieuwe culinaire wereld. Op haar Take-out en Delivery menu staan o.a. vegan coq au vin, bloemkoolsteak met zoete aardappel puree en salsa verde, moussaka en American pancakes.

B-NUT

De naam van het restaurantje B-NUT komt van Butternut pumpkin, het basis ingrediënt waar hun zoete en hartige wafeltjes mee gemaakt zijn. B-nut wordt uitgebaat door Karen Wellens en haar 2 dochters Louise en Fauve. Ze staan bekend voor hun ongelooflijk, sappige burgers en homemade snickers. Deze staan gelukkig ook op hun Take-out en Delivery menu. Je vindt er o.a. hun curryburger, sheppard’s pie, een portobello gevuld met butternut risotto, zoete aardappel frietjes, snickers en red velvet cake.