Waar Take-out halen tijdens de feestdagen?

De feestdagen moeten anders gevierd worden dit jaar en minder mensen komen samen om uitgebreid te koken. De Horeca voelt zich net zo verloren en velen van hen bieden daarom een Kerstmenu aan! Gun je Kerstbubbel een feestdiner en totale ontspanning en doe Kerst takeout bij je favoriete restaurant!

Waar Take-out halen tijdens de feestdagen?

De feestdagen komen eraan en dit jaar zal heel anders gevierd moeten worden dan ervoor. Er mag minder familie bij elkaar komen en bijgevolg dus ook minder samen uitgebreid worden gekookt. En laat dat nu net iets zijn dat heel veel mensen zo bijzonder vinden aan de feestdagen. Samen koken. Maar wat als je het dit jaar eens over een heel andere boeg gooit? De Horeca voelt zich namelijk net zo verloren nu ze gesloten moeten blijven en velen van hen bieden daarom speciaal voor jullie een Kerstmenu aan! Gun jezelf en je Kerstbubbel een luxe dineetje en totale ontspanning! En doe een Kerst take-out bij je favoriete restaurantje. Hieronder alvast inspiratie voor de stad Antwerpen.

l’épicerie du Cirque

Samen met 8 andere Antwerpse vaste waarden ( Les Années Folles, The Butcher’s Son, Kommilfoo, Enfant Terrible, Tinelle, Kaasaffineurs Van Tricht, Bakkerij Toon deKlerck en Jitsk chocolate) biedt l’Epicerie de HoHoHope Box aan voor Kerst. l’épicerie schittert in dit menu met een gerechtje rond Txogitxu (Baskische rundsoort), Noordzeekrab en knolselder. Verder vind je in de box gerechtjes met wilde zeebaars, een cannelloni van wild en hazelnoot en een gerechtje met buikspek en Oosterschelde paling.

Bistrot L’Îlot

Kies je graag uit vanalles wat? Van hapje, tot voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerechtjes en dessert? Dan heeft Bistrot l’Îlot het perfect concept voor jou uit de grond gestampt: l’Îlot to go. Speciaal voor de feestdagen hebben ze een uitgebreide à la carte menu. Denk maar aan gravad lax, mini lamsworstenbroodjes, zeebaars met sesam, carpaccio van coquille, een bospaddenstoelen taartje met truffel, krab dumplings met oosterse bouillon, vol-au-vent van fazant, verse kroketjes en een meringue citroen taartje.

Maven

F*ck 2020 Hello 2021! Dat is de tagline van MAVEN’S HAPPY HOLIDAYS BOX. Speciaal voor de feestdagen heeft Maven, The New Kid in town, een exclusief 5-gangen menu voorbereid! Ze zorgen voor jouw rijkelijk gevulde tafel met zuurdesem brood, gerookte boter en traag geroosterde porchetta, een meat pie en dry aged burger met parmezaan en truffelmayo, een absolut vodka shot met kalfstartaar en imperial kaviaar, soft smoked rib-eye met truffelboter bospaddenstoeltjes en gekonfijte aardappeltjes en als afsluiter een citroen meringue met chocolade ganache, zeezout en karamel.


Goudt

Goudt is een verborgen pareltje waar de chef Zeeuwse ingrediënten en gerechtjes omtovert tot spannende, eigen creaties. Speciaal voor zijn hongerige publiek heeft Goudt een Zeeuws feestmenu uitgewerkt. Startende met eend, ui en eendenlever en dan een stukje griet met grijze garnaaltjes, scheermes en jus van kreeft. als hoofdgerechtje kozen ze ervoor om jullie te verwennen met hertenfilet, japanse citrus en pomme de terre Suzette. Deze perfecte maaltijd wordt dan afgesloten met een dessertje op basis van mango en chocolade.

Cuichine

Verras je gezin! Wil je het met de feestdagen eens wat gewaagder aanpakken? Cuichine’s fabulous Christmas and New Year menu zit vol met hedendaagse Chinese smaakbommetjes. Bij je aperitief start je al met kroepoek en zalmtartaar, gevolgd door o.a. gelakt buikspek met kimchi en de Cuichine ‘signature’ peking duck met pannenkoekjes en hoisinsaus. Zet dan de tafel vol met hertensteak, Chinese pepersaus en gewokte wintergroentjes, samen met zeebaars op smaak gebracht met shiitake, gember en oestersaus. Sluit het feestelijke banket af met een mango tarte tatin asian style. Je kan heel je feestmenu bovendien aanvullen met oestertjes, champagne en dimsum naar keuze!

Native

Ben jij iemand die helemaal in de ban is van wildplukken, verse kruiden en vergeten groenten? Dan is de X-Mas take-out van Native iets voor jou! Ze starten licht met een knolseldersoepje en waterkers-salie olie en tartaar van koolrabi met edamame en coquilles (optioneel). Dan hebben ze allerlei boeiende hoofdgerechtjes uitgedokterd zoals gepofte aardpeer met palmkool, tarbot in kruidenkorst met winterpostelein en schorseneren, en geconfijte konijnenbil met bospaddenstoeltjes en geuzensaus. Tenslotte eindigen ze met een ‘BANG’ met hun Tarte tatin van appel en witloof met mascarponesorbet. Extra's: Oestertjes en witloofkroketjes met currymayo.

Horta

Het laatste Kerstmenu dat we in de spotlights zetten is die van een vaste waarde in Antwerpen: Horta Grand Café en Art Nouveau zaal! Ze verrassen de Antwerpenaren met verschillende feestelijke amuses, een carpaccio van coquille en gemarineerde beukenzwammen, hertenkalf met veenbessen, gratin en poivradesaus of zeebaars met pompoencrème, rozemarijnaardappeltjes en saffraansaus. Ze sluiten hun feestmenu af met tiramisu Horta style. Dat belooft!

Je favoriete zaak steunen kan niet alleen door afhaalmenu's te bestellen, maar ook door hun cadeaubonnen te kopen! Maak er iemand gelukkig mee deze feestdagen of hou hem lekker voor jezelf. Koop een cadeaubon en zorg ervoor dat ze er nog zijn na Corona!