Verborgen restaurants in Brugge

Een populaire bestemming voor een tripje binnenslands is: Brugge! Aan toeristen vermeld je het vast als niet te missen in België, maar kom je er soms ook zelf? Ken je er de leukste plekjes om te eten? DinnerGift bundelt speciaal voor jullie de verborgen restaurants in Brugge.

Verborgen restaurants in Brugge

Het aftellen naar de heropening van de restaurants is hoopvol ingezet. Iedereen begint tripjes binnenslands in te plannen en een populaire bestemming daarvoor is: Brugge! Brugge is prachtig. Negen kansen op tien vermeld je het aan toeristen als niet te missen in België. Maar kom je er soms ook zelf? Ken je er de echte places to be om te eten? De verborgen pareltjes? Hoe vermijd je de zogenaamde ‘Tourist Traps’ in deze wereldberoemde stad? De DinnerGift zussen hebben speciaal voor jullie de allerleukste eetplekjes en secret spots in Brugge gebundeld.

The Potato Bar

The Potato Bar is een echte Place to be in Brugge en een 'Belgian Fries Paradise'. Het opwindende friet concept werd uitgevonden door de 2 vrienden Ramses en Kevin. Je vindt er spannende toppings en smaakvolle, huisgemaakte kroketjes op hun kaart, zoals een 'Muscles From Brussels' frietje met gefrituurde mosseltjes en look-citroen mayonaise of ‘The Drunken Pig’, een kroketje met gerookt spek en Brugse Zot. Grote honger? Probeer de ‘Chicken Run’, één van hun signature frietjes met Grootmoeders boerderijkip, een sappige vol-au-vent kroket en een Brugse Zot erbij. Ook vegetariërs en vegans hebben er uitgebreide keuze aan burgers, worstjes en tempura’s.

Cuvée - bar à vin

Een waar verborgen paradijs en vaste stek voor de Brugse, lokale bourgondiërs is de bar à vin: Cuvée, één van de belangrijkste leveranciers van natural wine in België. Niet alleen kan je er de leukste flesjes kopen, de meeste locals komen er heen om heelder weekends door te brengen van ‘s middags tot ‘s avonds. Ze degusteren er wijntjes per glas en bestellen er allerlei onvergetelijke tapas en charcuterie plankjes bij, gemaakt door chef Fred. Denk maar aan risotto met morieltjes en asperge, blini’s met gerookte paling, een vol-au-vent kroketje of gelakt buikspek met spitskool. De wijntjes met hoog ‘glouglou’ gehalte zijn meestal iets lager in alcohol en zorgen ervoor dat je na een hele dag doorzakken in Cuvée toch nog fris kan opstaan. Nieuw in de wereld van natural wines? Lees er hier alles over.

Paula Mostaert

Een andere groovy Place to be in Brugge is de ‘Wild Hotdog Bar’, Paula Mostaert, verloren in de kleine straatjes en opgericht door koppel Sarah en Bernard. De enorme, prachtig verweerde spiegel achter de bar is een ware eyecatcher en geeft het pand een Great Gatsby getaway allure. Zet je tanden in de 'True Blue', een hotdog met Stilton, vijgen, tijm en verse, rode ajuin of 'The Dragon', een hotdog met feta, jalapeño, spicy komkommer en taco crunch. Niet alleen is het er prachtig om te zitten en te eten, maar ook de muziek is een goede reden om er terug naartoe te gaan.

Amuni

De kleine pizzeria die je zomaar voorbij zou lopen in één van de populairste straatjes van Brugge is Amuni, bekend voor zijn slow food pizza. Door één van de grootste Brugse chefs werd ons in het oor gefluisterd dat deze pizzeria de beste pizza van het land heeft. Zijn lichte en knapperig zuurdesem bodems zijn waarschijnlijk het belangrijkste geheim van deze top pizza’s, maar de verrassende, verse toppings  zorgen voor een ware smaaksensatie. Het moeilijkste van de avond zal zijn om jouw pizza uit te kiezen! Zo heb je er de Monti Nebrodi, een pizza met gebakken aardappelen, pecorino kaas, salie en de wangetjes van het zwarte Nebrodi varken of de Profumi di Tartufo pizza met coeur de boeuf tomaten, truffelolie, seizoen paddenstoeltjes en spek.

Less Eatery

Less Eatery, het kleine broertje van 3-sterrenzaak Hertog Jan van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens, heeft een iets andere allure dan de vorige zaken en is perfect voor mensen die zin hebben in een beetje entertainment! Met de gigantische open keuken, grill en smaakvolle gerechtjes om te delen werd het bij opening meteen naar nieuwe hotspot in Brugge gebombardeerd. De jonge chef, Ruige Vermeiren, runt er de keuken en dat doet hij goed! Laat je verleiden door zijn kleine, pittige gerechtjes zoals crispy buikspek met Thaise vinaigrette, Lobster ravioli met artisjok, iberico kroketjes, gamba dimsums en verse mini donuts gevuld met tonkabonen crème.

Bistro Bruut

Bistro Bruut (15,5/20 Gault&Millau) is absoluut een onmisbare bestemming in Brugge voor iedereen die houdt van nieuwe smaken ontdekken in inventieve gerechtjes vol diepgang. De Vlaamse keuken wordt er in een eigentijds kleedje gestoken met gebruik van streekprodukten. Chef Bruno staat er voor bekend zijn kruiden en eetbare bloemen uit de lokale natuur te halen zoals: duindoornbes, zuring, wilde bieslook en paddenstoeltjes. Ook liefhebbers van natural wines zullen hier niets tekort komen. Binnen - in het kleine, met blauwe regen begroeide hoekpand - word je onmiddellijk overvallen door een knusse gezelligheid waardoor het moeilijk zal worden om te vertrekken op het einde van de avond. Bistro Bruut is geen hotspot, maar een secret spot!